Опозиција не жели да учествује у дијалогу са Београдом 

ПРИШТИНА: Две опозиционе странке - Самоопредељење и Демократски савез Косова, неће прихватити да буду део јединствене групе за дијалог са Београдом јер то виде као покушај председника Хашима Тачија да подели одговорност за оно што следи, пренео је портал Љајми.нет.
Priština  Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Дневник (Филип Бакић), илустрација

Опозиција, како се наводи, сматра да Косово већ има своје институције, које би требало да се баве тим питањем.Уколико се, сматрају у опозицији, овај дијалог не заврши на начин на који је почео, резултат неће бити нимало пријатан за Приштину.

И политички аналатичари на Косову са скепсом гледају на дијалог са Београдом који ће водити Тачи због, како се наводи, кршења споразума који су до сада потписани. Они, наиме, сматрају да је дошло време да овај дијалог води група експерата, пренео је портал зери.инфо.

Са реформом овог дијалога, напомиње се, сложила се Харадинајева влада.Влада чак захтева гаранције Европске уније за постигнуте споразуме. "Премијер Харадинај је рекао да је дијалог са Србијом нема алтернативе и да он треба да буде реформисан у завршен у року. Прво се морају испунити сви до сада постигнути споразуми ", рекао је Арбер Влахиу, портпарол владе.

Влахиу је подсетио да је и премијер Харадинај најавио отварање унутрашњег дијалога како би се боље схватио став грађана и да не би дошло до неслагања између њих и политичких лидера.

"Дијалог са Србијом не може бесконачно трајати, мора се завршити са конкретним резултатом и требало би да буде структуиран да се бави основним темама за грађане и да их реши. И коначно, ЕУ мора да буде гарант споразума између страна како би успех био обезбеђен ", рекао је Влахиу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести