Орбан: Захвалан сам Вучићу на сарадњи када је реч о гасу и на добрим односима

БЕОГРАД: Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас у Бечу, након трилатералног састанка са председником Србије Александром Вучићем и аустријским канцеларом Карлом Нехамером, да прича о сарадњи Србије и Мађарске по питању снабдевања гаса показује значај суживота и сарадње земаља средње Европе.
FoNet/Instagram predsednika Srbije
Фото: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Орбан, који је заједно са Вучићем и Нехамером учествовао на самиту у Бечу, је на питање новинара о снабдевању гасом подсетио да је Србија много година добијала гас преко Мађарске, а да сада Мађарска добија гас преко Србије.

 "Захвалан сам председнику Вучићу на тој сарадњи и што имамо тако добре односе", рекао је Обран и оценио да је цела прича око гаса показала и добре везе између Србије и Мадјарске.

"Прича око гаса показала је да смо заједница у овом судбоносном времену и сада се јасно види да средњеевропски суживот има јасне структуре кроз деценије", навео је Орбан.

Србија је, како је додао, много година добијала гас преко Мадјарске и увек га је имала на располагању.

 "Сада је обрнуто, сада ми добијамо гас преко Србије. Србија сада поступа према нама на одговарајући начин као што смо и ми према њима", рекао је Орбан и нагласио да тај пример показује како је у Европи све испреплетено и да нема увек везе за политчком тактиком.

Орбан је истакао да због тога све земље морају да буду свесне заједничке судбине.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести