Орлић: Чаршијска наклапања, естрада и ништа више

Заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић је, поводом оптужби демократе Балше Божовића изречених на рачун министра Небојше Стефановића, поручио да та странка естрадизацијом и сензационализмом покушава да надокнади изборни пораз, несвесна тога да, све док тако ради, само још више тоне.  
Vladimir Orlić / Tanjug
Фото: Tanjug

„Они у чије време је убијен премијер, данас причају о овим темама“, рекао је Орлић новинарима у Скупштини. „Ништа озбиљно и ништа паметно не може се очекивати од жутог предузећа. Дају себи за право да причају о којекаквим писмима и како то утиче на рад државних органа, потпуно игрноришући чињеницу да касне два месеца у хорнологији поступања управо надлежних органа у односу на писма и пискарања.“

У Србији данас, истакао је, нико ниједном министру не може да сервира како ће да поступа, а свега тога је и те како било у годинама када је „жуто предеузеће харало”.

Одговарајући Божовићу, који је изнео критике на рачун министра Стефановића, Орлић је поручио да се данас у Србији не дешавају политичка убиства која су некада била редовна појава.      

„Они очигледно не знају да су институције нешто што се не приватизује, да је Дом Народне скупштине нешто што не служи за личне потребе било кога из ДС-а када му може бити досадно па сазива конференције за штампу, захтева седнице радних тела, да би себи време прекратио. Мај је, те није добар за зимовања на Малдивима“, рекао је Орлић.

Он је демократама поручио да озбиљна политика и институције нису естрада, да се не може ништа озбиљно понудити политички ако се баве чаршијским наклапањима или причама.


За време њихове владавине...

„Данас су се у парламенту огласили они за време чије владавине су политичка убиства била практично нормална и редовна појава, почевши од убиства помоћника начелника ДБ-а Момира Гавриловића, преко убиства помоћника начелника Ресора јавне  безбедности генерала Бухе, па све до убиства заменика начелника Управе савезног МУП-а Баточанина“, навео је Орлић.

То су, како је рекао, биле потопуно редовне и нормалне појаве у време када се о безбедности и борби против криминала старао ДС.


„Балша Божовић се, у име жутог предузећа ДС-а, труди да нам објасни да оно што је можда негде начуо у медијима, па што су му колеге уз кафу препричале, треба да буде тема за Србију, а што баш никакве везе с озбиљношћу нема“, навео је он.

Казао је да посланик ДС-а прича о ономе о чему нема никаква сазнања и да се само труди да звучи сензационално и привуче нешто пажње.

„Дебакл на изборима естрадизацијом не може надокнадити, компензација за ону катастрофу коју су доживели на изборима ове године, они ту да пронађу не могу. Док се тиме баве, могу само да се надају да ће наставити да тону“, рекао је Орлић.

Посланик Демократске странке Балша Божовић поново је оптужио министра Небојшу Стефановића да је, наводно по налогу осуђеника Звездана Јовановића, суспендовао полицајца који је легитимисао Јовановићевог сина.

Божовић је новинарима у Скупштини рекао да због тога мора да падне цела влада.

Он је такође рекао да је Звездан Јовановић, убица бившег премијера Зорана Ђинђића, упутио писмо Стефановићу у којем, по његовим речима, српску полицију назива „бесним псима”, те да министру говори шта да ради.   

Е. Д.

ПС: Непримерено да Божовић и ДС уопште говори о полицији

БЕОГРАД: Покрет социјалиста сматра да је срамно и непримерено да Балша Божовић и Демократска странка, данас уопште говоре о полицији, зато што су баш за време њихове власти многи припадн­ици МУП-а под неразјашњеним околностима убијени.

“Знамо ми да је Балши Божовићу нормално да о Србији одлучују тајкуни и криминалци, али га подсећамо да он више није на власти и да је Србија постала озбиљна држава. Србија је данас суверена и поштована земља о којој искључиво одлучују њени грађани и њена влада”, наведено је у саопштењу.

ПС каже да су Демократска странка и Балша Божовић за време своје власти толико бринули о полицији да нису успели ни да им обезбеде нову униформу.

“Садашња власт и министар (Небојша) Стефановић су успели да полицији поврате изгубљено достојанство и углед, стварањем повољног амбијента за рад и усавршавањем полиције и низом закона и мера којима су заштићени и грађани Србије, али и припадници полиције”, навео је Покрет социјалиста.

Истичући да коначно, грађани Србије верују својој полицији, Покрет социјалиста пита до када ћемо има­ти неодговорне партије и посланике који намерно штете свом народу само зато што народ није изабрао њих?

 

 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести