Орлић: Тепић саопштила једно велико ништа

БЕОГРАД: Члан Председништва СНС Владимир Орлић изјавио је да Мариника Тепић води бесомучну кампању против Телекома Србија и да је данас, урпкос најавама да ће изнети "доказе над доказима", поново саопштила једно "велико ништа".
Vladimir Orlić Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео

Орлић је навео да медијска лица "тајкунко-лоповског картела бившег режима" Тепић и Драган Ђилас који су, каже, трајно ангажовани на пословима прљаве кампање против државе, народне имовине и српских компанија воде најбесмисленију пропаганду.

"Та бесомучна кампања коју воде против српског „Телекома“ недељама, упињући се из петних жила да домаћој компанији нанесу штету, требало је по њиховим најавама да доживи свој врхунац. И догодило се - велико ништа, по већ устаљеном обичају", рекао је Орлић, а саопштио СНС.

Орлић је приметио да је Тепић као крунски доказ наводно лошег пословања Телекома тај што склапа комерцијалне уговоре, додајући да су се "кад су то чули истог момента детонирали сви у Европи".

Он додаје да би све то било само смешно да, како каже, није горког укуса пљачке тог истог Телекома од стране "тог друштва", јер, по његовим речима, ништа смешно нема у чињеници да су Ђиласове фирме кроз разне шеме са Телекомом и његовим компанијама у региону обрнуле 30 милиона евра, док је Ђилас био на власти.

"Данас, када Тепић покушава да помогне директне конкуренте Телекома шупљим говоранцијама о пословним аранжманима, прави садржај за своје наступе може да пронађе врло лако. Довољно је да проговори о аранжманима свог шефа, Ђиласа, и о 30 милиона евра народних пара које је захватио том приликом", рекао је Орлић.

Ваљда отежавајућу околност, наставља Орлић, не представља то што је управо Ђиласова фирма "Дајрект медија" преко које је тих 30 милиона евра до 2012. године "протутњало" данас у табору пословне конкуренције српске компаније.

"Колико они добро желе нашој фирми, која је показала да уме да се бори на тржишту, да шири своје пословање и број корисника, увећава своју вредност - потпуно је јасно. Самим тим је јасно и одакле идеја Ђиласу и Тепић да Телеком јавно клевећу тврдњама како је „истиснут са тржишта, нико неће ни да их купи“. Очигледно је о чијем интересу је реч, а то интерес грађана Србије - сигурно није", оценио је Орлић.

Орлић је поручио да не треба "тајкуни и лопови уопште да се надају да ће успети у својим намерама да поново зарађују на рачун народа ком су својевремено већ огулили кожу са леђа".

"У случају Ђиласове препродаје секунди на РТС, у ком су страдали поново милиони евра народних пара, клупко је недавно коначно почело да се одмотава. Крајње је време да се истраже и њихове малверзације са Телекомом, али и са свим другим фирмама које су под политичким притиском биле принуђене да пуне приватне џепове тајкуна", навео је Орлић.

Трећу недељу заредом пшеницом се није трговало на овој берзи а понуда се кретала од 17,8 до 18,5 динара по килограму без ПДВ-а.

"Слаб извоз и слаба тражња млинара за овом житарицом довела је до потпуне пасивности на тржишту", наводи се у извештају.

Сојино зрно је прошле недеље реализовано у ценовном распону од 41,5 до 42,2 динара по килограму ПДВ-а што значи да је цене ове уљарице пала за 1,87 процената.

Жетва сунцокрета је на самом почетку а понуда се прошле недеље кретала од 296 до 300 евра по тони без ПДВ-а - међутим тражње на овакву понуду није било.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести