Османи: Јасан Бајденов став о међусобном признању

ПРИШТИНА: Вршилац дужности косовског председника Вјоса Османи поздравлила је данас став америчког председника Џоа Бајдена да је међусобно признање једина опција у дијалогу Београда и Приштине.
 Vjosa Osmani Foto: Tanjug/video
Фото: Вјоса Османи, Фото: Танјуг/видео

„Поздрављам јасан став Џоа Бајдена о дијалогу између Косова и Србије. Јасно је да је једини пут напред у дијалогу, споразум о узајамном признавању. Ради се о неопходаном приступу за успешан завршетак преговора“, написала је османи на твитеру,

.коментаришући поруку америчког председника у писму - честитци председнику Србије Александру Вучићу поводом дана државности Србије.

Претходно се пемијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти захвалио Бајдену на поруци Вучићу речима : "Само добре вести за Косово и даље стижу из Беле куће".

Вучић је, реагујући на Бајденову честитку, изјавио да међусобно признање Србије и Косова не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, да разуме да је то нова америчка политика, али да његов одговор неће бити другачији од оног из Беле куће јесенас - да Србија на то не пристаје.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести