Отворена фабрика нудли бренда Wai Wai у Руми

РУМА: Компанија CG Corp Global из Непала отворила је данас у Руми свој први погон у Европи "CG Foods Europe", где ће производити нудле светски познатог бренда Wai Wai. 
Otvaranje fabrike nudli Wai Wai u Rumi  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Свечаном отварању фабрике присуствовао је председник Србије Александар Вучић, као и власник те компаније Бинод Чодри, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник општине Рума Слађан Манчић. 

Ова гринфилд инвестиција тренутно је технолошки најопремљенији и најмодернији производни погон од свих који послују у оквиру ове групе. Фабрика се простире на 6. 000 квадарата, а у инвестицији вредној близу девет милиона евра посао је добило 100 људи. План је да до краја следеће године посао добије више од 400 радника. 

У фабрици у Руми производиће се инстант нудле за потребе локалног и тржишта Европе. Дневни капацитет фабрике је 450.000 паковања нудли са укусом пилетине, поврћа, парадајза, паприке и пице. Радови на изградњи фабрике почели су у септембру 2016. године, а извели су их извођачи и подизвођачи из Србије. 

Фото: vojvodina.gov.rs

У састав производа улази више од 80 одсто сировина и репрометеријала из Србија, а 80 одсто произведене робе биће извезено у различите земље Европе, на Средњи Исток и у Америку. CG Corp Global послује у више од 30 земаља, има 76 брендова у 122 различите компаније са више од 10.000 запослених широм света. 

Осим девет прехрамбених поогона у Азији ова група гради фабрике у Уједињених Арапским Емиратима и Африци.

На отварању те савремене фабрике председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је отварање фабрика попут те у Руми посебно значајно јер доприноси плану укупног тренда смањивања броја незапослених који је започео у Војводини.

Фото: vojvodina.gov.rs

Он је истакао да о томе најбоље сведоче званични подаци да је крајем јула ове године број незапослених у Војводини смањен за 22.140, или 11,5 одсто у односу на исти период лане.

О добрим економским резултатима у Војводини говоре и други показатељи.

Извоз војвођанске привреде у првих седам месеци ове године износио је 2,9 милијарде динара, што је 20,7 одсто, или око пола милијарде евра, више него у првих седам месеци 2016. године, истакао је Мировић.

Он је навео и да сав труд који је улаган у индустријске зоне кроз подстицаје, политику стабилности и заједничког улагања даје резултат.

Председник општине Слађан Манчић је рекао да када држава добро ради, када Републичка влада добро ради и када они на локалу прате то што они раде, резултати не могу изостати.

Он је истакао да је на територији општине отворена пет фабрика и да је запослено 3.000 људи. Најавио је и да ће први шлепери с нудлама већ овог месеца кренути за Енглеску. 

Свечаном отварању фабрике присуствовали су и министари Бранислав Недимовић и Горан Кнежевић.

Ержебет Марјанов

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести