ОВО ЋЕ БИТИ ПОЛИТИЧКИ НАЈТЕЖА ГОДИНА Вучић: Нова влада најкасније до КРАЈА МАРТА

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се формирање нове владе може очекивати између 15. и 20. марта.
v
Фото: Youtube Printscreen/Happy

Он је за ТВ Хепи рекао да ће формирање можда да траје и до 25. или до краја марта, али да се нада да ће се релативно брзо формирати.

И када се конституише парламент, почињу да теку рокови, ја тада позивам на консултације. Наравно, биће и озбиљних консултација, биће и циркуских представа. Када завршим и тај формални део, јасно је ко има већину у Народној скупштини, навео је Вучић.

Како је додао, ова година је у политичком смислу за Србију најтежа, а у економском је одлична.

Биће тешко изборити се за све што народ очекује, али трудићемо се. Што се економије, по свим проценама биће одлична година, а следећа још боља. Ми морамо да радимо још више и боље и да се боримо за сваку фабрику, за сваки погон, да разговарамо са људима. Ако будемо посвећени и будемо веровали у своју снагу, можемо да успемо. Људи треба да знају да мислимо о сваком сегменту живота, поручио је Вучић.

Дочекаћемо повољније околности, за другачију политику, а не за ратовање

Председник Србије поручио је вечерас да се Србија бави миром, подршком и помоћи српском народу на Косову и Метохији, док се премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "прави јак", јер има подршку западних земаља, али је и истакао и да ће Србија дочекати једног дана повољније околности у свету.

Да развијамо земљу, да нам економија напредује, а дочекаћемо ми повољније околности у свету. За другачију политику, а не за ратовање, изјавио је Вучић.

Он је подсетио да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља својевремено ухапсио и лично испитивао Српкиње из Грачанице које су радиле у амбуланти у Приштини.

Куриозитет је у следећем. Лично је њу и колегиницу испитивао Свечља. Лично их испитивао. Само да замислите колика је то мржња према српском народу. Таман колико ови мрзе мене, толико ови мрзе српски народ. У целини. И једини им је циљ етничко чишћење, навео је Вучић.

На коментаре Куртија да је нормализација односа са Србијом немогућа "јер је тзв. Косово демократија, док у Србији влада диктатура", Вучић је одговорио "да не може следбеник Енвера Хоџе и Адема Демаћија (Курти) да не буде највећи демократа на свету".

Највећа је демократија када ухапсите (Златана) Арсића, држите га 11 ипо месеци у притвору и онда кажете 'лагали смо да си починио злочин'. То је чудо од демократије, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести