Пак: Николић наставља да помаже

БЕОГРАД: Председник Србије Томислав Николић ће после одласка са те функције, крајем маја, наставити да помаже и ради у најбољем интересу Србије, изјавила је данас Н1 његова саветница Станислава Пак која није могла да открије који је тачно посао у питању.

 Пак је истакла да је захваљујући Николићу дошло до историјског помирења са Мађарском, да су створена нова и обновљена нека пријатељства широм света,  поправљен је имиџ земље у свету, али свега тога није било у медијима који нису извештавали о резултатима рада шефа државе.

Ви у медијима не можете видети резултате рада председника Републике, имате само спинове различитих припадника претходног режима који су незадовољни јер су у  позицији, оценила је Станислава Пак.

На питање зашто се Николић ипак није поново кандидовао, као што је најављивао у децембру прошле године, Пак је рекла да су се тако договорили Николић и Вучић.

То је нормално јер су се њих двојица тако договорили. Дешавају су околности да се такве ствари промене. Лоше би било да су настале поделе и свађе. Политика је жива  ствар, објаснила је Пак.

Она је истакла да је Србија изабрала новог председника, а Николић ће наставити да помаже.

Од новог председника очекује приврженост евроинтеграцијама Србије, нада се да ће бити настављен дијалог у Бриселу као и да ће доћи до смиривање тензија у региону.

На питање да ли очекује да ће Вучић бити шеф Влади Србије, Пак је рекла да не верује да ће то бити случај и да очекује да ће функцију спроводити у складу са Уставом и законом.

Станислава Пак је деманатовала информацију која се појавила у штампи да ће Иван Мркић бити нови амбасадор у Паризу, наводећи да је то један у низу медијских спинова које медији објављују.

Не постоји одговорност медија за написано, грађани су збуњени.... Медији треба да учествују у креирању јавног мнења, нагласила је она.

Пак тврди и да стање у медијима у Србији није толико лоше колико се прича.

У Србији је тешка економска ситуација, жао ми је што новинари тешко живе. Али, да је медијима у Србији лоше... молим вас, знате да то није тако, рекла је Пак.

Пак изјаву бившег шефа верификационе комисије ОЕБС Вилијама Вокера види као веома опасну, са циљем да се изазову национална нетрпељивост и тензија.

Коментаришући односе у региону, она је навела да су представници Србије једини који инсистирају на миру и стабилности, али да се ипак добри односи не могу градити на

уступцима.

Мора да постоји двосмерна комуникација и уступци са обе стране и искрена воља за помирењем, рекла је Станислава Пак.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести