Палмер: Стабилан ЗБ важан за САД показује и посета БГ и ПР

БЕОГРАД: Заменик помоћника секретара и специјалног представника за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је данас да његова овонедељна посета Приштини и Београду наглашава значај који администрација председника САД, Џоа Бајдена придаје стабилном и просперитетном Западном Балкану.
metju palmer, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Он је то рекао агенцији Танјуг и додао да му је драго што може поново да путује у регион у својству заменика помоћника државног секретара и специјалног представника за западни Балкан.

"Моја посета Приштини и Београду ове недеље наглашава значај који администрација председника Бајдена придаје стабилном и просперитетном Западном Балкану", рекао је Палмер.

Упитан да ли може да се очекује већа умешаност САД у дијалог, Палмер каже да Сједињене Америчке Државе у потпуности подржавају повратак дијалогу Београда и Приштине уз посредство ЕУ, што истиче и заједничка природа програма са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.

"Сједињене Државе схватају важност уједињене и слободне Европе, због чега и даље подстичемо Београд и Приштину да заједно раде на развоју мирног и трајног решења овог нерешеног спора. На крају, решење се не може наметнути споља, али спремни смо да помогнемо двема странама", рекао је Палмер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести