ПАНАОТОВИЋ: Било би добро чути шта митрополит Јоаникије и владика Методије мисле о повратку Црне Горе у канџе прогонитеља СПЦ у режији Спајића

У овом тренутку налазимо се на корак од формирања нове владе Црне Горе под палицом Милојка Спајића која ће зависити од партија које су у практичној политици показале да би им мерак био да СПЦ нестане са религијске и географске мапе Црне Горе.
28-bojanpanaotovic-blu_004
Фото: Дневник (Б. Лучић)

То су показале гласањем за Закон о слободи вероисповести, а доцније и жестоким противљењем Темељном уговору. Кривокапићева влада у којој је Спајић био кључни министар оборена је, између осталих, гласовима БС и Зенке који су устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу сматрали скандалозним и неприхватљивим. Убрзо ће Ибрахимовић и друштво оборити Абазовићеву владу због неопростивог греха потписивања Темељног уговора са СПЦ. Годину дана касније политичка стварност пред очи нам сервира фарсу или трагикомедију(како се коме више допада) у режији Милојка Спајића где ће будућа влада Црне Горе зависити управо од оних који су показали да им је СПЦ кост у грлу. Као и грађани/ верници који ту цркву цене, верују јој и у њене богомоље иду. Отуда неће бити никаквих клеронационалистичких нота уколико чујемо прве људе СПЦ и МЦП у Црној Гори куда води овакав пут! Не политике ради, већ ради елементарних људских, грађанских и религијских права верника СПЦ који су претрпели сваковрсне шикане и претње до 30. августа 2020.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести