ПАНАОТОВИЋ: Мандић на челу Скупштине и 40 одсто места у јавном сектору солидна понуда коалицији ЗБЦГ

Свакако да би принципи парламентарне демократије у начелу налагали да коалиција ЗБЦГ буде један од кључних фактора нове владе, али имајући у виду сложене геополитичке околности у свету и на Балкану као и зазор појединих чинилаца запада према НСД-у и ДНП-у, ваља трезвено и рационално закључити да је, уколико је тачно да оваква понуда постоји, она оптимална за ЗБЦГ у овом моменту.
s
Фото: Youtube Printscreen/Novo jutro

Ова опција такође је добра и за Црну Гору јер ће допринети грађанској стабилности и отклонити могуће процесе сегрегације и маргинализације Срба и Црногораца који се противе антисрпској политици.

Уколико би се једна оваква понуда одбила, врата би се широм отворила ДПС-у што би за српски фактор било веома лоше. Прва ствар која би могла да дође на дневни ред уколико влада буде зависила од ДПС-а јесте одлагање или опструкција пописа кроз специјални закон или неку другу политичко-правну активност.

Када је реч о Андрији Мандићу, место председника скупштине била би круна једне успешне и мукотрпне политичке каријере, награда као плод континуираног рада и претрпљених патњи, прогона, хапшења и стигматизације. На симболичкој равни, иако не би имали своје представнике у влади Срби би доживели велику симболичку сатисфакцију јер би њихов представник суштински био други човјек у држави.

Сума сумарум, ако понуда о којој део јавности говори постоји, она је солидна и садржи много више фактора у прилог прихватања него одбијања.

(Борба)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести