Панаотовић: Новосађани не желе да подрже опозицију, Вучић освојио 51%

Социолог и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић каже да је ових дана било прилике да се прочитају изјаве неких опозиционих првака чија је срж да су избори показали да је Нови Сад, град у коме Вучић нема већинску подршку.
2
Фото: Screenshot

„Да реченим лидерима математика не иде од руке, казују бројке које су егзактне и неминовне. Наиме Александар Вућић је од око 204000 изашлих бирача на изборима у Новом Саду, освојио око 102700 гласова што је натполовична подршка грађана Новог Сада чак и ако се не одбију неважећи гласачки листићи. Штавише, другопласирани кандидат Понош, остварио је резултат за око 50 хиљада гласова лошији од Вучића“, каже Панаотовић.

Додаје да све наведено има још већу тежину ако се има у виду висока излазност у Новом Саду која сведочи о демократичности и политичкој свести грађана.

„Колико је ситуација за Вучићеве противнике у Новом Саду поражавајућа и депресивна најбоље показује упоредна анализа председничких избора 2017. и 2022, наиме Вучић је у Новом Саду прошли пут остварио резултат од 82638 гласова дочим је прекјуче пребацио 102000 гласова поправивши скор за око 20 хиљада гласова“, вели Панаотовић.

Како каже, да у опозиционом табору нема разлога за радовање већ за дубоку забринутост показују и резултати на парламентарним изборима који показују да би СНС(око38.5%), СПС(око 10%) и СВМ остварили комотну већину у граду Новом Саду, да су се којим случајем јуче одржали и избори за градску скупштину.

„Стога, ваљало би сагледати сопствене пропусте и увидети зашто грађани Новог Сада не желе да подрже актуелну опозицију, уместо обмањивања јавности нетачним бројкама“, истиче Панаотовић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести