Пастор: Подржаћемо Вучића за председника, СВМ иде самостално

СУБОТИЦА: Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор најавио је данас подршку председнику Србије Александру Вучићу као председничком кандидату, али је поручио да ће СВМ ићи самостално на парламентарне изборе.
Predsednik Skupštine Vojvodine i SVM-a Ištvan Pastor Foto: R. Hadžić
Фото: Председник Скупштине Војводине и СВМ-а Иштван Пастор Фото: Р. Хаџић

Пастор је у изјави за медије на Палићу, након данашњег сусрета са Вучићем, рекао да СВМ жели да га подржи као председничког кандидата у изборима за председника Републике.

"Мислим да је протекли период од пет година потврдио ту нашу решеност и да је пуно основа да са дигнутом главом ту одлуку донесемо и да је заступамо. Рекао сам да сам спреман то учинити и јавно, укључујући и манифестације везане за његову кампању", навео је Пастор.

Он је додао да је са Вучићем разговарао и о предстојећим парламентарним изборима, на којима ће СВМ учествовати самостално, преноси РТС.

Како је навео, СВМ жели да оствари релативно висок легитимитет у свом бирачком телу, а да након тога да настави сарадњу са СНС "која је обележила протеклих 15 година као коалициони партнер и у републичком парламенту, односно извршној власти".

Пастор је са Вучићем договорио подршку завршетку туристичких инфраструктурних објеката на Палићу.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести