Пастор: Сарадња скупштина АПВ и РС за пример

БАЊАЛУКА: Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, заједно с потпредседницом Александром Малетић и генералним секретаром Николом Бањцем разговарао је данас у Бањалуци са председником Народне скупштине РС Недељком Чубриловићем.
p
Фото: skupstinaapv

Током састанка је истакнута сарадња два паралемта, саопштила је Скупштина АП Војводине.

На састанку коме су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац истакнуто је уверење да ће односи АП Војводине и РС и у наредном периоду бити константни, као и да је подршка и спремност АП Војводине на унапређење те сарадње неупитна.

"Сумирали смо резултате, искуства и импресије наше не тако кратке сарадње", истакао је Пастор и додао да су лични контакти између представника два тела допринели да та сарадња у протеклих неколико година буде много разгранатија.

Он је додао да је у том процесу, без обзира што у две скупштине постоје различита политичка опредељења, сарадња никада није довођена у питање.

С обзиром на то да се сутра конституише нови сазив Народне скупштине Републике Српске, сигуран сам у то да ће се институционална сарадња наставити и даље, и жеља ми је да остане на нивоу на којем је то изграђено са председником Чубриловићем, казао је Пастор.

Фото: skupstinaapv

Чубриловић је захвалио Пастору и целој делегацији на дугогодишњем поверењу, пријатељству и сарадњи.

Надам се да ће и у новом сазиву ова сарадња бити наставлљена истим интензитетом и да се неће задржати само на два парламента, па ми је драго да мој последњи радни дан као председника парламента протиче са оваквим гостима који су у претходном периоду и током целог мандата давали подршку за даљи развој наших односа, али и за развој парламентаризма у Републици Српској и демократизације друштва, поручио је Чубриловић.

Делегација АП Војводине вечерас ће у Народном позоришту у Бањалуци присуствовати премијери балета "Облетање" у извођењу Кечкемет сити балета и оркестра Есенција, наводи се у саопштењу Скупштине АП Војводине.

Ову премијеру организовали су Скупштина Војводине и Народна скупштина РС, уз подршку Средњеевропске мреже за економски развој (ЦЕД) - институције при Министарству спољних послова Мађарске, додаје се у саопштењу.

Уочи премијере, Пастор и Чубриловић разговарали су са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом, амбасадором Србије у БиХ Александром Ђорђевићем, генералним конзулом Србије у РС Милошем Вујићем, потпредседником Владе РС Антоном Касиповићем, директором ЦЕД-а Ласлом Чиком, уметничком директорком Балета Дором Бартом и директорком Народног позоришта у Бањалуци Дијаном Грбић.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести