Пауновић напустио ДС, излази на изборе у Параћину

БЕОГРАД: Председник општине Параћин и досадашњи заменик председника ДС Саша Пауновић саопштио је да је одлучио да иступи из чланства и са функција у ДС-у и да ће на предстојећим локалним изборима у Параћину наступити на листи коју це чинити лица која су и до сада учествовала у раду његове локалне коалиције.
1
Фото: Youtube Printscreen

"У разумевању са руководством ДС и уз уважавање става чланова странке у Параћину, а после окончања процедуре кроз коју сам покушао да се изборим за другачије, компромисно решење, донео сам одлуку да иступим из чланства ДС-а и на тај начин одступим и са свих дужности које имам у ДС-у", навео је Пауновић у саопштењу за јавност.

Он је додао да је, уз прихватање аргументације о различитим изборним условима у Параћину у односу на друге општине, која је изнета у унутарстраначкој дискусији, у председништву ДС преовладало мишљење да ДС није у могућности да измени ранији став о овој теми.

Пауновић истиче да је, у ситуацији у којој је морао да бира између странке којој је, каже, посветио деценије живота и људи за које и због којих је годинама обављао дужност председника општине - изабрао Параћин.

"Параћин пре Београда. Пријатеље и комшије у граду у коме сам рођен и одрастао и у коме желим да живим и у годинама које долазе, пре престонице и ''политичке каријере у високој политици''", навео је Пауновић.

Истиче да такву одлуку не доноси зато што је престао да верује у идеје које заступа ДС или због било каквог сукоба унутар те странке, већ зато да ДС не би трпела последице његових одлука у оквиру савеза политичких странака коме припада.

"Чланови ДС из Параћина који ће поћи мојим путем, склањају се са пута опозиционим политичким организацијама у Србији и престају да буду проблем и тема опозиционе јавности у погледу ''чистоће идеје'' бојкота", каже Пауновић.

Додаје да ће на предстојећим локалним изборима наступити на листи коју ће чинити они који су, каже, и до сада учествовали у раду локалне коалиције.

"Подршка опозиционих политичких организација, уколико је буде, биће добродошла, крајњи циљ за који се боримо и даље је исти. Уколико изостане, довољно ће бити да са те стране не очекујемо сметњу", каже Пауновић.

Додао је да ДС жели све најбоље у даљој борби за модернизацију и демократизацију живота у Србији.

"Можда ћемо се некад у будућности поново срести", закључио је Пауновић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести