ПЕТКОВИЋ: Кад Курти напада Вучића, он говори о себи и својим комплексима ОМАЛЕНОГ ПОЛИТИЧАРА

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је вечерас да када премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти напада председника Србије Александра Вучића и његову породицу, ''он највише говори о себи и својим комплексима омаленог политичара приземних домета, али са превеликим амбицијама''.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

Курти је ништа друго до зец прерушен у лисца, који узалуд сања да буде вук и Вучић, па преко хрватских медија налази погодно тло за своју болесну и опсесивну мржњу према Алекандру Вучићу, бирајући баш дан када Срби тугују због масакра 14 српских жетелаца у Старом Грацком', рекао је Петковић реагујући на Куртијев интервју за хрватски ''Вечерњи лист''.

Колико год Курти и хрватски медији, како каже Петковић, били удружени у хибридном рату против Србије и Вучића, то је јаснији знак да је Србија на правом путу, а Срби са КиМ још снажније уз свог председника.

Због тога напада породицу Вучић, због тога шаље своје фаланге да малтретирају Данила Вучића, због тога набавља различита наоружања, не би ли се окуражио и охрабрио, јер се плаши и Вучићеве сенке', наводи Петковић у саопштењу.

Међутим, више је него опасно када се један, како је навео Петковић, балкански пироман наоружава скривајући се иза некаквих непостојећих “одбрамбених разлога”, јер му нико не прети, али он прети да угрози мир и стабилност на простору читавог Западног Балкана.

Срамота је када се такви апсолутисти попут Куртија који сањају Велику Албанију и желе Другу Призренску лигу, позивају на демократију, а сваким својим поступком показују своје антицивилизацијско лице, поручио је Петковић.

Курти је у данас објављеном интервјуу за загребачки ''Вечерњи лист'' изнео низ оптужби на рачун државе Србије, председника Вучића и његове породице.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести