Петковић: Малициозни коментари Виолете фон Крамон

БЕОГРАД: Члан ГО СНС Петар Петковић критиковао је Виолу фон Крамон због изјаве да је добро што Европска комисија за сада неће отварати нова поглавља са Србијом наводећи да је такав испад европосланика днезабележен до сада.
petkovic
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Како наводи у саопштењу које је доставио медијима, такав испад није забележен у европском парламентаризму од оснивања Заједничке скупштине Европске заједнице за угаљ и челик 1952, "посебно имајући у виду да је завршетком Другог светског рата стављена тачка на идеју есенцијалне мржње према народима и државама, која се овом изјавом Виоле фон Крамон поново релативизује".

Њени малициозни коментари више говоре о њој самој и онима за чије интересе отворено лобира, него о Србији коју тако јавно и нескривено презире и против које отворено навија. О томе сведочи и подршка оних политичких структура у Србији које имају исто упориште у народу какво је и понашање госпође фон Крамон - мизерно, навео је Петковић.

Додао је да није случајно да такве оптужбе стижу само неколико дана пред нову рунду техничког дијалога између Београда и Приштине, те да су њихов циљ и наручилац јасни.

На њену и несрећу њених спонзора, Србија је јасно опредељења ка дијалогу и европским интеграцијама, али не спроводи реформе да би се додворавала било коме, већ због себе и своје будућности и дубоког уверења да су нам реформе потребне да бисмо нашој деци оставили уређено просперитетно друштво, а не друштво конфликта и сукоба, навео је Петковић и закључио да Србија храбро корача на путу реформи и економског просперитета.

Известилац Европског парламента за Косово Виолета фон Крамон данас је на свом Твитер налогу написала да је добра вест што Савет ЕУ и Европска комисија за сада неће отварати нова преговарачка поглавља са Србијом.

Она је ту изјаву додала као објашњење да оно што је описала као погоршање стања демократије, нападе на медије, насиље против мирних протеста и проблематичне изборе није пут ка европским интеграцијама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести