Петковић: Српска нова година посебно значајна за Србе на КиМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је данас Српску нову годину свим Српкињама и Србима на простору Косова и Метохије наводећи да обележавање православне Нове године за српски народ на КиМ има посебан значај.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

"Део је нашег идентитета, наше богате традиције и баштине, дубоко укорењено у наш православни идентитет", навео је Петковић у честитки, како је саопштено из Канцеларије за КиМ.

"Више од тога, свака српска Нова година на нашим вековним огњиштима на Косову и Метохији залог је нашег останка и опстанка на земљи наших предака", наводи се у честитки.

Петковић је пожелео српском народу у покрајини да Српску нову годину "проведу са својим ближњима, у миру и добром здрављу".

"Ми ћемо, драга браћо и сестре, као Канцеларија за Косово и Метохију наставити да кроз улагања у инфраструктуру, нове куће и станове, нове болнице и амбуланте, вртиће и школе, нова радна места, чинимо све како би нам и ова година донела бољитак и просперитет, али и миран суживот са нашим комшијама јер без мира сва су наша стремљења узалудна", наводи се у Петковићевој честитки.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести