ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА НАСТАВЉА ОБНОВУ ОБЈЕКАТА У КЦВ, Мировић: Радови у шест клиника започети и биће завршени за мање од годину дана

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији објекaта Универзитетског клиничког центра Војводине у којима су смештене клинике за урологију, за максилофацијалну и оралну хирургију, пластичну и реконструктивну хирургију, Лабораторијско одељење за нуклеарну медицину, Клиника за нефрологију и клиничку имунологију, Oдељење за хемодијализу и Операциони блок Клинике за урологију.
p
Фото: Покрајинска влада

Мировић је овом приликом истакао да је Покрајинска влада од 2016. године до данас финансирала реконструкцију бројних клиника у оквиру Универзитетског клиничког центра Војводине.

Према Мировићим речима, као што је Покрајинска влада зацртала пре готово осам година, у континуитету се сваке године обнављају одређени објекти у којима су смештене клинике.

„У оквиру овогодишње процедуре биће реконструисана четири објекта у УКЦВ у којима је смештено шест клиника. Радови су почели и верујем да ће за мање од годину дана овај важан посао бити завршен“, изјавио је Мировић и додао да ће то пуно значити и за пацијенте и за запослене – лекаре, медицинско и техничко особље.

Фото: Покрајинска влада

Како је навео Мировић, урађени су важни послови и када је о новосадском здравству реч, као што је изградња објекта Хитне помоћи и велика, свеобухватна реконструкција сва три института у Сремској Каменици, укључујући и Каменицу 3 и старих објеката института.

Мировић је рекао да је реконструкција Поликлинике обавеза Владе Србије и надлежног министарства.

„Већ имамо пројекат и за реконструкцију Клинике за инфективне болести, а настојаћемо да се у наредним годинама уради реконструкција Клинике за неурологију и неуропсихијатрију. Тиме бисмо уз изградњу блокова Б и Ц, која тече по плану и финансира је Влада Србије, практично заокружили наша улагања у Универзитетском клиничком центру Војводине и створили много боље услове него што су били пре неколико година“, рекао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Вршилац дужности директора Универзитетског клиничког центра Војводине Едита Стокић изјавила је да је Покрајинска влада наставила континуитет унапређења лечења и рада у УКЦВ.

„Објекат у коме су смештене клинике изграђен је 1909. године. Kолики је значај ове реконструкције за УКЦВ говори податак да је у првих девет месеци ове године на клиникама за урологију, максилофацијалну и пластичну хирургију било 3.000 пацијената и 10.000 дневних болница“, рекла је Стокићева.

Обиласку радова присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести