Покрет социјалиста за укидање анонимности на друштвеним мрежама

БЕОГРАД: Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица истакао је да се Покрет социјалиста чврсто залаже за укидање анонимности на друштвеним мрежама, додајући да је Александар Вулин први предлагао законске регулативе по питању коришћења друштвених мрежа, те да је због тога био најбруталније вређан и карактерисан као неко ко гуши слободу говора и изражавања.
pokret socijalista
Фото: Youtube Printscreen

"Анонимност на друштвеним мрежама, привид заштићености коју анонимност са собом доноси, ослободила је најгоре у човеку. Хоћу читаву јавност да подсетим да је управо Александар Вулин, увидевши какво зло са собом доносе друштвене мреже и колико штетан утицај имају на децу и омладину, први дао конкретан предлог да се донесе закон о укидању анонимности на друштвеним мрежама", рекао је Торбица, а саопштио Покрет социјалиста.

Он је навео да је Вулин био годинама "најбруталније" нападан због предлога да свако ко отвори профил на било којој друштвеној платформи мора то да учини под правим именом и презименом и да стави своју фотографију на профил, те да тако правим идентитетом стане иза написаног.

Према оцени Торбице, можда би неке трагедије биле и спречене да је пре пет година донесен закон који је предлагао Вулин.

"Можда нека деца не би извршила самоубиства због огромне количине насиља које су доживљавали на мрежама, можда се и ова последња трагедија у основној школи због које сви патимо не би десила. Друштвене мреже су довеле до тога да најгоре у човеку буде слободно, јавно, без осуде и казне. Покрет социјалиста се чврсто залаже за укидање анонимности на мрежама, то је једини начин да се мржња и зло заустави, то је једини начин да спасемо и заштитимо децу", поручио је Торбица.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести