ПОКС: Надлежни да реагују јер НАДА обмањује јавност

БЕОГРАД: Покрет обнове Краљевине Србије, који предводи Жика Гојковић, затражио је данас од скупштинског Надзорног одбора за изборну кампању да предузме све да се изборни процес одвија на законит начин јер, како тврди, коалиција НАДА обмањује јавност да је ПОКС део њихове изборне листе.
s
Фото: Youtube Printscreen

Како је најављено, ПОКС ће тим поводом предати захтев и Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) и РТС-у да објективно информишу грађане и поштују Закон о јавном информисањју и медијима.

Гојковић је на конференцији за медије испред Републичке изборне комисије (РИК) поново оптужио коалицију НАДА, коју предводи Демократска странка Србије (ДСС), да се ''лажно представља'' и обмањује јавност да на изборе излази у коалицији са ПОКС-ом и да је Војислав Михаиловић заступник тог покрета, као и да у томе има подршку медија.

Он је рекао да поседују документе који доказују да постоји само један ПОКС и да су у уторак од Управног суда добили одлуку која је, како каже, још једном потврдила да Михаиловић не води тај покрет.

''Михаиловић може да подржава НАДА-у као физичко лице , у име Буњеваца из Суботице или у име фантомске монархистичке странке коју су основали да би обмањивали јавност'', рекао је Гојковић.

Навео је да су, ако се настави ''лажно представљање'' коалиције НАДА у медијима, спремни да радикализују протест и да иступе из предизборне кампање.

Потпредседник ПОКС-а Мирко Чикириз навео је да је РИК прихватио изборну листу ПОКС-а и Двери под називом ''Патриотски блок за обнову Краљевине Србије'', као и изборну листу коалиције НАДА коју чине ДС С, Буњевци из Суботице и, како каже, фантомска монархистичка странка из Новог Сада, а да након тога ''настаје ријалити, превара и лаж''.

''Ово се никада није дешавало у кампањи, да се неко лажно представља и да то има подршку медија'''', рекао је Чикириз.

Он је навео да медији на сајтовима РИК-а или Министарства државне управе и локалне самоуправе могу да се информишу о томе да, како каже, на изборној листи ПОКС-а и Двери нема ДСС-а и њеног председника Милоша Јовановића и групе грађана коју предводи Војислав Михаиловић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести