Помоћници директора Канцеларије није дозвољен улазак на КиМ

БЕОГРАД: Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душици Николић, данас није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње уђе у нашу јужну покрајину, чиме је Приштина наставила праксу кршења права на слободу кретања представника Канцеларије.
jarinje granicni prelaz, Tanjug/Mirjana Mitrović
Фото: Танјуг/Мирјана Митровић

Представници Канцеларије за Косово и Метохију су у последња два месеца изложени систематском шиканарању од стране косовске полиције и забранама уласка у нашу јужну покрајину противно споразумима постигнутим у Бриселу, саопштила је Канцеларја за КиМ.

Овакво расистичко дивљање Приштине, како се истиче, до сада није наишло ни на какву осуду међународне заједнице, јер оно изгледа није вест, а малтретирање и обесправљивање Срба по националној основи је ваљда за спонзоре самопроглашеног Косова ствар уобичајеног цивилизованог и демократског понашања.

Нагласено је да је прави циљ овакве противправне праксе угњетавање српског народа на Косову и Метохији и истискивање сваког вида институционалног присуства Србије на терену.

Србија ће, као и до сада, наставити да проналази начине да осигура неометано функционисање својих институција на Косову и Метохији и реализацију помоћи нашем народу, а о агресивном расистичком поступању Приштине биће информисане све релевантне међународне инстанце, каже се у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести