Помоћницу директора Канцеларије за КиМ зауставили на Јарињу

ЈАРИЊЕ: Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију Душици Николић данас није дозвољено да уђе на територију наше јужне покрајине, саопштила је Канцеларија за КиМ.
jarinje1
Фото: Youtube Printscreen

"Сведоци смо недемократског поступања привремених институција у Приштини које, без икаквог правног утемељења, настављају да спречевају представнике Владе Србије да пружају подршку свом народу на КиМ", изјавила је Николић телевизји Мост на административном прелазу Јариње, а саопштава Канцеларија за КиМ.

Николић је поручила да Приштина никаквим забранама неће моћи да "разбије српско јединство и обесхрабри Србе".

"Плаше се српског јединства и по сваку цену желе да обесхрабре Србе. Зато је важно да 6. октобра покажемо нашу снагу, јединство и српски инат, и победимо", рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Протеклих дана Приштина је у више наврата забрањивала уласке на Косово функционерима Канцеларије за КиМ. Такозвано министарство спољних послова привремених институција самоуправе у Приштини саопштило је да се представницима државе Србије забрањује да на било који начин учествују у предизборној кампањи за предстојеће покрајинске изборе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести