ПОНОС СРБИЈЕ: Национални стадион који ће бити изграђен ускоро биће најлепши и најмодернији у свету!

Доказ развоја спорта у Србији, али и пример позитивне праксе улагања у спортску инфраструктуру јесте изградња националног стадиона. Србија ће ускоро добити најмодернији и најлепши стадион не само у Европи него у читавом свету. Стадион се гради на потезу између Новог Београда и Сурчина и моћи ће да прими 52.000 гледалаца.
Александар Вучић
Фото: Министарство финансија/Википедија/Илустрација

Нови стадион ће радити 365 дана годишње

Недавно је шпанска дизајнерска кућа приказала јавности како ће изгледати први "баста стадион на свету". Поред тога што ће наша национална репрезентација имати врхунске услове за одигравање фудбалских утакмица, пројектом је предвиђено да стадион у функцији буде 365 дана у години. Поред спортских приредби стадион ће служити и за организацију свих врста догађаја и манифестација.

Фото: Ministarstvo finansija

Београђани и туристи уживаће у природном окружењу захваљујући уређеној фасади на којој ће се налазити огромне баштенске површине. Такође, окружење стадиона биће уређено шеталиштима на којима ће се налазити кисви, ресторани и простори за слободно време. За потребе овог велелепног објекта биће изграђено и 4.500 паркинг места.

Вучић: Изграђена три нова стадиона, градимо и даље

Председник Александар Вучић говорећи о изградњи националног стадиона, подсетио је и на велике инфраструктурне подухвате када је у питању фудбал. Изграђена су три нова стадиона у Лесковцу, Лозници и Зајечару. Реконструкције стадиона очекују Крагујевац, Ниш и Нови Сад. По најавама председника отварање стадиона очекује се на јесен 2026. године.

Ово су рекордна улагања у фудбалску инфраструктуру, која ће нашим клубовима обезбедити врхунске услове за рад.

Фото: Centar za nacionalnu politiku

Михаило Јањић, аналитичар

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести