Поповић: Истраживачко новинарство или политички напади

БЕОГРАД: Министар Ненад Поповић изјавио је данас да циљ новинара истраживачке мреже КРИК није никакво истраживачко новинарство, већ искључиво политичко жигосање и прогон свих који мисле другачије од њих. 
nenad popovic, tanjug sava radovanovic
Фото: Ненад Поповић, фото: Танјуг (Сава Радовановић)

Поповић се у прилог тој оцени позива на последњи текст КРИК-а о њему, у којем је, како каже, изнесен политички суд, у виду питања како је могуће да један, како је наведено, “руски човек” буде у “проевропској влади“. 

Очигледно је, истиче Поповић у саопштењу, да овај напад на мене има везе са мојим ставом о потреби јачања политичких и економских веза између Србије и Русије, као и ставом да Србија треба да остане војно неутрална држава и никада не уђе у НАТО. 

Не долазе случајно ти напади у тренутку када се на Србију врше огромни спољни притисци због самосталне и суверене политике коју наша земља води. 

Притискају нас због руских мигова, због руског хуманитарног центра у Нишу, због тога што нисмо увели санкције братској Русији, због тога што кажемо да је Косово Србија. Сви који подржавају такву политику, постају мете за КРИК и њихове финансијере из иностранства, навео је министар.

Додао је да, као што никада није крио своју имовину, тако никада није крио да се залаже за изградњу најбољих односа између Србије и Русије, јер сматра да је то у најбољем интересу нашег народа и земље. 

Радује ме и учвршћује у мојој политици чињеница да тај став са мном дели огромна већина грађана Републике Србије, наводи Поповић. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести