Породице жртава поручиле: Никада "велика Албанија"

БЕОГРАД: Удружење породица киднапованих и убијених са Косова и Метохије поручило је данас политичким лидерима Албанаца у Тирани и у Приштини да је Косово срце Србије и да никада неће бити део "велике Албаније".
Kosovo
Фото: Tanjug

У отвореном писму ово удружење од руководства Србије тражи да се Албанцима "јавно и отворено" каже да је Хашки трибунал игнорисао једино српске жртве и хапсио српске генерале.

Исти тај суд је, указује се у писму, дозволио и омогућио доказаним албанским злочинцима Харадинају, Тачију, Љимају, Дауту Харадинају, Муслијуу некадашњем команданту терористичке ОВБПМ, који је одговоран за велики број убијених цивила, Срба и српских полицајаца у копненој зони безбедности, да сада прете Србији некаквом великом Албанијом до Ниша.

"Никада нећете остварити велику Албанију, то вам је порука од бораца Гвозденог пука Лесковца, Врања, Ниша, Прокупља, Куршумлије. Терористи тзв.ОВК су 1998, 1999. спас нашли бежећи у Црну Гору, Македонију, Албанију, а НАТО агресор је 1999 године бомбардовао Србију да би спасио од уништења терористичку ОВК", наводи се у писму.

Уместо да самозвани „команданти“ - злочинци терористичке ОВК-а заврше у хашким тамницама, они постају лажни председници, лажни премијери, лажни министри лажне државе „Косова Репубљик“, чија је земља натопљена српском крвљу, чије су кости остале испод аутопута Мердаре-Приштина-Бондстил-Метохија-Жута кућа-Тирана, наводи се у писму Удружења породица кидапованих и убијених са КиМ.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести