Посланици о војвођанској каси за 2023: Пројектовани дефицит 9,5 одсто

НОВИ САД: Посланици Скупштине Војводине састаће се последњи пут у овој године на седници на којој ће се, поред више од 20 тачака дневног реда, расправљати о буџету покрајине за 2023. годину.
skupstina vojvodine, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Према предлогу покрајинске скупштинске одлуке о буџету Аутономне покрајине Војводине за 2023. годину утврђено је да покрајинска каса износи 108,5 милијарди динара. Предложени буџет је већи за 20,1 милијарду динара, односно за 22,7 одсто у односу на овогодишњи. Фискални дефицит пројектован је у износу од 9,3 милијарде динара или 9,5 одсто укупних прихода.

Капитални део буџета чини 34,5 милијарди динара, што је 32 одсто од укупног буџета. Поред ове тачке, која ће, како се очекује, изазвати највише дискусије налазе се и тачке дневног реда из области здравствене заштите, пољопривреде и водопривреде и шумарства, предлог покрајинске скупштинске одлуке о заштити предела изузетних одлика „Вршачке планине”, предлог споразума о успостављању пријатељских односа и сарадње између кинеске провинције Шандонг и Аутономне Покрајине Војводине, али и предлог одлуке о уређивању питања од значаја за оснивање, организовање и рад установе културе Народно позориште Суботица.

А. С.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести