ЕВРОПОСЛАНИК МАТЈАЖ НЕМЕЦ: Очекујем динамичну дебату у Европском парламенту о Србији

СТРАЗБУР: Европски посланик из редова социјалдемократа Матјаж Немец изјавио је данас да очекује динамичну дебату у Европском парламенту о стању у Србији након избора и навео да ће међу темама бити демократија и примена препорука Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР).
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Jean-Francois Badias, File)

Немец је за Танјуг рекао да ће и сам говорити током расправе о томе шта мисли да је најбитније за Србију. Он је, на питање да ли социјалдемократе имају подршку за усвајање резолуције о изборима у Србији, рекао је да ће дебата бити динамична.

Немец је рекао да се у Европском парламенту у последње време често говори о Србији. Он је додао да у Европском парламенту има много људи који се брину око ситуације у Србији.

"Србија је стварно битна земља, не само у Западном Балкану, него и у Европи. Ако жели да буде део Европске уније, онда би стварно било добро да се прича о ситуацији око демократије, о могућности демократских избора у Србији и о томе каква ће бити будућност Србије", рекао је Немец.

Европски посланици гласали су у понедељак да се расправа о стању у Србији након избора нађе у среду на дневном реду пленарне седнице Европског парламента, која ће трајати до 18. јануара. Посланици су одлучили да се на дневном реду пленарне седнице парламента у фебруару ове године гласа о резолуцији о изборима у Србији.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести