Потпредседника Народног покрета зауставила полиција ТЕЛЕФОНИРАО ДОК ЈЕ ВОЗИО

Полицијска управа у Ужицу саопштила је да је данас у њене просторије доведен Милош Павловић, потпредседник Народног покрета Србије, који је претходно заустављен на путу Ужице-Златибор јер је користио мобилни телефон током вожње, због чега му је написан прекршајни налог, а после чега је пуштен.
policajac
Фото: Pixabay, ilustracija

Како се наводи у саопштењу, приликом контроле, утврђено је да је за Павловићем расписала потрагу ПУ за град Београд, због чега је доведен у службене просторије Полицијске управе у Ужицу, где му је уручен позив да се јави ПУ за град Београд првог радног дана, након чега је напустио просторије полицијске управе.

"Данас је у околини Ужица на путу ка Златибору ухапшен потпредседник Народног покрета Србије, шеф одборничке групе НПС у Скупштини града Београда и адвокат Милош Павловић. Он је у то време био у колима са породицом", саопштено је из Народног покрета Србије. Како се наводи у саопштењу, саобраћајни полицајци, који су га зауставили, обавестили су га да је за њим расписана потерница, наводно, због протеста против изборне крађе који су били 24. децембра испред градске скупштине у Београду.

Због коришћења мобилног телефона током вожње, написан му је прекршајни налог, кажу у МУП-у.

Министарство унутрашњих послова апелује на све да не злоупотребљавају полицију у политичке сврхе и износе нетачне информације.

„Наглашавамо да је М. П. заустављен због коришћења мобилног телефона током вожње и да је доведен у ПУ Ужице јер је за њим расписана потрага, што је процедура која би уследила према било ком грађанину“, наводи се у саопштењу ПУ Ужице.

Раније данас, Народни покрет Србије саопштио је да је потпредседник те странке Милош Павловић ухапшен у околини Ужица.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести