Председник Општине Будва: Не продајем веру за вечеру

БУДВА: Председник Општине Будва Марко Царевић одбацио је данас као "мизерне" иницијативу за његову смену и прозивке Црногорске партије, и саопштио да између фотеље и цркве ипак бира Српску православну цркву (СПЦ).
budva pixabay
Фото: pixabay.com

"Припадам групацији која није продала веру за вечеру. Ово је моја држава Црна Гора, не постоји нико ко би ме могао посвађати с мојим Црногорцима", рекао је Царевић на седници општинске скупштине на којој се расправља о његовом смењивању.

Како преноси РТЦГ, он је истакао да су на делу политичка корупција и рушење Устава.

"Сведоци смо покушаја рушења Устава Црне Горе и прекрајања изборне воље грађана. Ми данас овде имамо политичку корупцију која се представља као морални чин", рекао је Царевић.

Он је истакао да ће на наредним изборима "до ногу потући оне који их на овакав начин смењују".

"Отимањем изборне воље потписали сте своју политичку смрт", поручио је Царевић својим противницима.

Одборница Црногорске партије Анђела Ивановић саопштила је како за смену Царевића имају више разлога који су политичке и правне природе.

Пред сам почетак данашњег заседања, наводи РТЦГ, дошло је до тензија испред Општине зато што је полиција казала окупљенима да се разиђу. Тада је градски менаџер Мило Божовић рекао свима да уђу у зграду Општине, а да се полиција разиђе. Дошло је до гурања и провокација.

Седница СО Будва уз присуство полиције

Седница Скупштине општине Будва, на којој треба да се разматра иницијатива о смени председника Општине Марка Царевића, прекинута је тек што је почела, како би се нашао начин за обезбеђивање сигурности одборника.

Фирма БМБ Сикјурити која се бави обезбеђењем зграде Општине неће вршити обезбеђивање седнице, саопштено је председнику Скупштине Општине Крсту Радовићу из Управе полиције након чега је он одредио паузу од сат и по.

Пред сам почетак данашњег заседања дошло је до тензија испред Општине зато што је интервентна полиција позвала окупљене да се разиђу.

Тада је градски менаџер Мило Божовић рекао свима да уђу у зграду Општине, а да се полиција разиђе. Дошло је до гурања и провокација, преноси РТЦГ.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести