ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О ВУЛИНУ: Против Вулина нису уведене САНКЦИЈЕ због криминала, него због ЊЕГОВОГ ОДНОСА ПРЕМА РУСИЈИ

- Нисам приметио да је кокаин пронађен у Вулиновом кабинету него у Белој кући. Мислим да је страшно важно да се спроведе истрага. Против Вулина нису уведене санкције због криминала, него због његовог односа према Русији - казао је председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање о санкцијама које се односе на директора БИА Александра Вулина од стране америчке администрације.
q
Фото: Printscreen /Instagram/buducnostsrbijeav

Вучић је данас обишао радове на изградњи брзе саобраћајнице од петље Пожаревац, преко Великог Градишта, до општине Голубац, а након тога одговарао је на питања новинара.

О састанку са Столтенбергом

- Јуче сам упутио званичан допис и захтев за сусрет са Столтенбергом, очекујем да се видимо наредних дана. Видећете трик који покушавају да проведу у дело поједини са Запада: Вратите се и нормално разговарајте, мало смо ухапсили четрдесетак Срба, мало им претимо да ћемо да наставимо да хапсимо, али деескалација је кад они повуку 25 одсто нечега, бог зна шта то значи. Они траже довољан разлог да би могли да окриве Србију, да би своје чедо сачували. Нисам ја блесав, знам о чему смо разговарали. Моју политику неће да воде ни Американци, ни Руси, политику коју ја водим мора да буде добра за Србију и српски народ - рекао је председник.

О кампањи „ја сам бот”

- Стао сам иза кампање јер вређате људе који другачије мисле од вас. Имате по четири, пет налога, у једном кажете, да не говорим имена, убити децу, сатрати... Онда вам смета када вам неко одговара на тај начин. Мислим да је штетно да постоје лажни налози. Поносан сам што сам члан СНС, мислим да је стоструко боља од свих осталих, посебно од оних који оптужују за овакве ствари, којима друштвене мреже служе за увреде о којима ме је чак срамота и да говорим. Неке од лажи се користе и у вашим медијима који се користе као извор информација. Онда хоћете да кажете да са друге стране не постоји нико, да су то плаћеници, ево ја сам тај који мисли другачије од вас и који вас се не плаши. Хоћете да ме натерате да мислим као ви, да вршите притисак сваки дан.

- Никако вас не питах какве везе имадосмо ја и мој брат са Јовањицом? Знате ли колико је било твитова и лажних информација тим поводом? Преко 200 милиона - одговорио је председник на питање новинара Н1

О изјавама Дениса Бећировића

О изјавама Дениса Бећировића да се „бошњачке снаге окупе под једним барјаком, заставом БиХ”, Вучић је казао:

- Са пажњом сам слушао шта је говорио. По свему томе сте могли видети колика је површност код нас у Србији, па и у вашој новинарској бранши, осим у Информеру, Српском Телеграфу и Новостима. Највероватније ћу сутра увече или прекосутра дати свој одговор. Оно што је важно је да ми не желимо да претимо никоме, за разлику од неких који индиректно или посредно прете нама. Ми желимо са Бошњацима да живимо у миру и слози, али ћу спремити темељан одговор - казао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести