ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СА СРПСКОМ ДЕЦОМ ИЗ РЕГИОНА: Ово је ВАША КУЋА

Председник Србије Александар Вучић примио је овог јутра српску децу из региона. На поклон је добио фотографије које су малишани сами направили.
1
Фото: pink.tv/Screenshot

- Драга децо, велико хвала што сте данас у Председништву Србије, ово је ваша кућа и ви овде нисте гости. Моја једина молба је за вас, да се играте, али и учите, научите ћирилично писмо. Ми ћемо гледати да помогнемо и будемо уз вас. Ви сте овде своји на своме, ово је ваша земља и увек ће вас дочекивати раширених руку. Сећам се у селу мога оца се говорило "никада они у Србији не могу да разумеју колико је Србија вољена од стране нас с оне стране Дрине и Дунава". Када би се увече скупљали на неком мосту, а ја сам једини који је из Београда дошао ту, онда видите огромну љубав према Србији.

Председник је упитао окупљену децу да ли им се више свидео Храм или Народни музеј, а деца су одговорила да их је одушевио Храм Светог Саве.

- Заиста је најлепши Храм са све мозаиком.  Ја вас позивам да увек и све чешће долазите у Београд. Ми, Срби, смо један народ, ма где живели, важно је да чувамо језик, културу, бринемо једни о другима и водимо рачуна о нашој будућности. Поздрављам вас и хоћу да вам кажем да вас много волимо, овде сте домаћини колико и ми. Добродошли у своју кућу, добродошли у Србију - истакао кје председник.

Јавности се обратила и девојчица Тара Секулић

- Протеклих дана уживали смо у српској престоници и хвала вам на томе. Осећамо да смо међу својима и то нам много значи. Волели би да вас угостимо у села из којих ми долазимо. Хвала Србији на свему и добро нам дошли.

 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести