Председник Вучић упутио ускршњу честитку надбискупу Немету и верницима

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас ускршњу честитку надбискупу београдском и метрополиту монсињору др Ладиславу Немету и свим хришћанским верницима који Ускрс славе по Грегоријанском календару.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

"Док се породице окупљају да прославе Ускрс, празник испуњен најдубљим смислом хришћанске вере, време је да се сви подсетимо на непресушну снагу вере, наде и љубави, која нам даје подстрек за свеобухватну духовну обнову.

На овај празник, који светкује радост и богатство живота, сетимо се и свевремене поуке о пожртвовању, искупљењу и силини вере, која је увек спремна на праштање, духовни преображај и окупљање око највиших вредности које нас и чине људима, а које Ускрс на узвишени начин симболизује", навео је председник Вучић у честитки.

Вучић је истакао да се у временима тешких искушења и неизвесности данашњег света, молимо да благодат Ускрса осветли наш пут, уливајући у сва срца мир и непоколебљиву веру. Указао је да зато и данас, као и увек кроз векове, управо из ове непролазне поруке љубави и наде, сви треба да црпимо мудрост и снагу за времена будућа, у којима ће нам једини циљ бити добробит свих, слога и мир.

"Нека и овај Ускрс буде време дубоког духовног преображаја и прилика за суштинско повезивање са вечним истинама које нас зближавају и уједињују. Желим вам свима благословен и срећан Ускрс! Нека благи дух мира, напретка, радости и добробити испуни сваки дом“, наведено је у честитки председника Вучића.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести