Представници Хрвата у Србији позвали сународнике да гласају за ЕУ изборе

ЗАГРЕБ: Представници хрватске мањине у Србији позвали су данас сународнике са двојним држављанством да гласају за хрватске кандидате на изборима за Евриопски парламент у дипломатским представништвима Хрватске у Београду и Суботици.
d
Фото: EPA/OLIVIER HOSLET

У позиву, који је председник Демократског савеза Хрвата у Војводини (ДСХВ) Томислав Жигманов упутио преко друштвених мрежа и медија, позвао је Хрвате да гласају 26. маја, преноси Хина.

"И Хрвати у Србији могу својим гласом да утичу на нови састав Европског парламента! ", поручио је он и позвао све припаднике хрватске заједнице да искористе своје право и да изаберу чланове Европског парламента који ће заступати исте политичке вредности и радити на развоју пројекта ЕУ.

Позиву на ЕУ изборе придружила се и председница Хрватског националнога ећа (ХНВ) у Србији Јасна Војнић рекавши да се избори за Европски парламент тичу и хрватскога народа у Србији.

"Давањем гласа на својеврстан начин можете утицати на побољшање положаја припадника наше заједнице. Но ови избори су и прилика да се оснажи додатно сарадња хрватскога народа с најрелевантнијим политичким чиниоцима у домовини, који ће свакако заступати и интересе Хрвата из Србије у Бриселу", рекла је Војнић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести