Пријава младих за 100 евра од 16. до 31. маја

БЕОГРАД: Од 16. до 31. маја млади ће моћи да се пријаве за помоћ државе од 100 евра, која ће бити исплаћена од 1. до 3. јуна, изјавио је вечерас председник Александар Вучић.
w
Фото: Pixabay.com

Говорећи о помоћи младима, Вучић је рекао ће држава морати да им понуди и боље образовање.

“Наше је да пружимо добро образовање, добро здравство и једнаку шансу да добију посао”, рекао је Вучић.

Он је рекао и да би требало да се повећају улагања у дуално образовање, у које је укључено 10.000 људи, те да тај систем мора да се прошири на универизетет, где је било отпора.

“То је наша компаративна предност у региону”, додао је Вучић.

Вучић за обавезни војни рок од 90 дана

Председник Александар Вучић предложио је вечерас враћање обавезног служења војног рока, који би трајао 90 дана, о чему ће одлуку на крају донети парламент, после широке јавне расправе.

“Мој предлог је да се размишља о томе да се уведе обавезни војни рок од 90 дана. Сваки мушкарац може да посвети својој земљи 90 дана, не годину нити шест месеци”, рекао је Вучић у обраћању јавности.

Додао је да је на надлежним органима да покажу рачуницу колико би нас то коштало.

Вучић је појаснио да се за обавезан војни рок залаже због тога што тиме мушкарци науче шта је држава, војска, родољубље, другачији је однос према послу, према обавезама, дисциплине…

“До тога да бисмо тиме оснажили пограничне градове. Јужно од Чачка имамо мало војника. Мислим да је то добар предлог, а на надлежнима војним органима и на парламенту је да то прихвати или одије, после дуфе расправе, за коју верујем да је пред нама”, рекао је Вучић.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести