Приштина: Здравствени радници ПУШТЕНИ ИЗ ПОЛИЦИЈСКЕ САНИЦЕ

ПРИШТИНА: Радници и медицинско особље који су у среду одведени у полицијску станицу, након упада такозване косовске полиције у објекат који Срби у Приштини користе као амбуланту, после вишесатног задржавања, пуштени су нешто после поноћи, јавља дописник Танјуга.
Kosovo policija
Фото: Reporteri/printskrin

У међувремену је на улазним вратима објекта залепљено обавештење тзв. Здравственог инспектората о привременој обустави делатности.

Припадници тзв. косовске полиције упали су у среду у једину амбуланту у Приштини коју користе Срби, а особље одвели у полицијску станицу.

Основно тужилаштво у Приштини и косовска полиција навели су у заједничком саопштењу да је претрес амбуланте изведен јер се у њој, како тврде, пружају "илегалне медицинске услуге", пренели су приштински медији.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља навео је у саопштењу на Фејсбуку да претресени објекат припада невладиној организацији "Центар за мир и толеранцију Приштине", као и да је полиција обавештена о наводној сумњивој делатности те НВО која се налази у анексу полицијске станице.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести