Приведена Аида Ћоровић код мурала Ратку Младићу

БЕОГРАД: На углу улица Алексе Ненадовића и Његошеве, где је данас био најављен, па отказан скуп поводом уклањањања мурала Ратку Младићу, ипак је дошло до окупљања групе људи, а како тврде београдски медији, приведена је активисткиња Аида Ћоровић.
а
Фото: Youtube Printscreen

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се како је група мушкараца у цивилу издвојила Ћоровић, а медији тврде да је реч о полицајцима.

Медији наводе да су Ћоровић и још једна жена пришле муралу и гађале га јајима.

Преносе и да су јаке полицијске снаге од јутрос присутне у близини мурала Младићу.

Иницијатива младих за људска права у Србији најавила је за данас уклањање мурала, али је потом саопштила да одустаје од тога.

Скуп је био пријављен полицији, али је отказан, јер су организатори из МУП Србије примили решење о забрани скупа, у чијем се образложењу наводи да би могло доћи до "међусобног физичког сукоба због окупљања већег броја лица која би изразила негодовање и противљење скупу".

 

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су припадници МУП-а на углу улица Алексе Ненадовића и Његошеве данас обезбеђивали јавни ред и мир, а због најављеног протеста и уклањања мурала са ликом Ратка Младића, те да нису штитили тај мурал.

"Полиција не штити мурал, већ штити јавни ред и мир и контролише спровођење забране окупљања. У том циљу се врши легитимисање свих лица, без обзира на њихов однос према муралу генерала Ратка Младића", наводи се у саопштењу МУП-а.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести