ПРОЈЕКАТ фекалне канализације у Слободној зони Врање

ВРАЊЕ: Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и градоначелник Врања Слободан Миленковић, потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта изградња фекалне канализације у функцији опремања инвестиционих локација на подручју Слободне зоне Врање, у укупном износу од 8,8 милиона динара.
saht kanalizacija dnevnik.
Фото: Dnevnik.rs

Министар Ђерлек оценио је да се реализацијом пројекта омогућавају услови за инфраструктурно опремање у оквиру Слободне зоне Врање, као и неопходни технички предуслови за довођење будућих инвеститора, отварање нових радних места и интензивнији економски развој града Врања, али и Пчињског округа у целости.

Према његовим речима, пројекат ће омогућити инфраструктурно заокруживање инвестиционих локација и пословно-производних капацитета, уз Тренинг центар за обуку радника, који ће кроз дуално образовање развијати стручни кадар у складу са потребама инвеститора.

Ђерлек је поручио да ће Влада Србије наставити са даљим инвестицијама у овај део Србије, а пре свега Врање, које је приоритетни центар за будућа улагања, како би се постигао развој читавог Пчињског округа, саопштено је из Министарства.

Нагласио је да ће и убудуће највећа пажња бити посвећена управо југу Србије, где се налази највећи број девастираних општина.

Говорећи о значају Слободне зоне у Врању, градоначелник Миленковић истакао је да ће захваљујући овом пројекту бити омогућен њен даљи развој и привлачење нових инвеститора.

Он је оценио да је за градове и општине у Србији од великог значаја сарадња са министарствима и Владом Србије, без чије помоћи важни, капитални пројекти не би могли да буду реализовани.

Министар Ђерлек охрабрио је општину Врање да конкурише са будућим пројектима, наводећи да ће осим инфраструктурних пројеката, акценат бити и на сфери  образовања и паметној специјализацији, препознатој као важном фактору регионалног развоја.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести