ПРОЈЕКАТ OD 764,4 МИЛИОНА ДИНАРА: Завршена изградња Студентског културног центра у Новом Саду (ФОТО)

„Грађевински радови на изградњи новог објекта Студентског културног центра у Новом Саду завршени су пре уговореног рока.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Ово је први објекат изграђен у Новом Саду који је у потпуности намењен овој области након изградње Српског народног позоришта 1981. године“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка нове зграде СКЦ.

Мировић је нагласио да је ова установа од покрајинског значаја први пут у историји Универзитета у Новом Саду добила савремени објекат који ће бити ново место окупљања са новим садржајима, и додао да је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине у потпуности финансирала овај пројекат са 764,4 милиона динара.

Фото: Покрајинска влада

Мировић је рекао да ће у наредних неколико седмица бити опремљена локација, уређени тротоари, до краја новембра завршени радови на опремању, а да ће објекат већ у јануару добити употребну дозволу.

„Све оно што је СКЦ радио, а радио је веома добре ствари минулих година, добиће овде у новом простору нови замајац и биће у будућности важно место за све који ће под кровом СКЦ желети да прикажу своје стваралаштво“, истакао је Мировић.

У објекту површине око 3.500 квадратних метара биће смештена мултифункционална концертна сала са 200 места за седење и 1.000 места за публику која ће концерте пратити стојећи, изложбена галерија, као и део намењен студентским организацијама.

„Покрајинска влада подстицала је кроз разне пројекте научно стваралаштво. Наш универзитет је растући универзитет који има и своју практичну снагу. Заједно са Владом Србије учинили смо све што смо могли да унапредимо његов рад”, изјавио је Мировић.

Мировић је подсетио на то да ће за неколико недеља бити покренута и процедура за изградњу студентског ресторана, који ће се простирати на готово 4.000 квадратних метара.

Фото: Покрајинска влада

„То ће бити круна осмогодишњег рада Покрајинске владе на свим важним пројектима у оквиру Универзитета“, нагласио је Мировић.

Обиласку су присуствовали и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић и директор Студентског културног центра Обрад Шкрбић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести