Пуцњава у Зубином Потоку код барикада, Кфор: Нема повређених

ЗУБИН ПОТОК: Београдски медији објавили су да је вечерас у Зубином Потоку дошло до пуцњаве, а приштинска "Коха" јавила је да је у том месту нападнут тим Кфора.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Marjan Vucetic)

Према приштинском листу, нападнути су летонски војници у саставу Кфора, а нема извештаја о повређенима, нити се зна чиме су нападнути.

Како јавља "Косово онлајн", вечерас у 19.45 у околини Зубиног Потока догодила се оружана борба, уз рафалну паљбу.

Портал наводи да је до пуцњаве дошло када су специјалци Косовске полиције покушали да уклоне барикаде на алтернативном путу у близини Зубиног Потока.

На Инстаграм профилу "зубинпотокинфо" такође се наводи да је дошло до рафалне паљбе и да се чула најмање једна детонација на ширем подручју Зубиног Потока.

Кфор: Наша патрола у Зубином Потоку чула пуцњаву, нема повређених

Кфор је потврдио да је вечерас дошло до пуцњаве у Зубином Потоку, додајући да у том инциденту није било повређених, нити да је причињена материјална штета.

У саопштењу мисије Кфора наводи се да је пуцано у близини једне од њихових патрола, пренела је "Коха", истичући да није било повређених ни материјалне штете.

"Можемо да потврдимо да је пре неколико сати патрола Кфора, док је дежурала у околини Зубиног Потока, чула и видела неколико пуцњева у њеној близини. Повређених нема и нема материјалне штете. Проверавамо чињенице са терена и накнадно ћемо објавити више детаља", навели су из Кфор

На другим барикадама у Зубином Потоку тренутно је мирно, наводи се у тексту.

Данас је 16. дан од када су локални Срби поставили барикаде на северу, након хапшења бившег полицајца Дејана Пантића.

Косовска полиција негира да је учествовала у било каквој пуцњави

Косовска полиција саопштила је вечерас да није било напада на њене припаднике нити било какве размене ватре.

У саопштењу објављеном на Фејсбуку након медијских извештаја да је у околини Зубиног Потока дошло до рафалне паљбе се наводи да није било напада на косовску полицију, нити размене ватре између косовске полиције или било које групе.

Шеф Кабинета председнице привремених приштинских институција Бљерим Веља такође је рекао да косовска полиција "није укључена ни у какве окршаје".

Он је на свом Твитер налогу оценио да, како је навео, "српски прорежимски медији покушавају да изазову оружану конфротацију на Косову".

Написао је и да ти медији лажно извештавају да се у близини Зубиног Потока дешавају обрачуни тврдећи да "илегалне и криминалне структуре Србије пуцају из оружја".

Раније вечерас, београдски медији објавили су да је у Зубином Потоку дошло до пуцњаве, а приштинска "Коха" јавила је да је у том месту нападнут тим Кфора.

Портал "Косово онлајн" јавио је да се у околини Зубиног Потока догодила  оружана борба, уз рафалну паљбу.

Данас је 16. дан од када су локални Срби поставили барикаде на северу, након хапшења бившег полицајца Дејана Пантића.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти најавио је раније да ће се одмах после Божића састати са командантом Кфора поводом барикада које су Срби поставили на северу КиМ.

     

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести