Пуповац: Злочиначке идеологије и починиоци вредни осуде

ПЕТРОВА ГОРА: Председник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је коментиришући обележавање "блајбуршке трагедије", да је свака жртва вредна обележја страдања и спомена, али и нагласио да су злочинацке идеологије и починиоци вредни осуде, као и друштвеног и моралног презира.
pupovac, tanjug video arhiva
Фото: Milorad Pupovac, foto: Tanjug (Video), arhiva

Свака жртва вредна је свога обележја страдања и свога спомена. Идеологије које су злочиначке вредне су осуде и презира. Починиоци злочина вредни су друштвеног и моралног презира. Они који не желе да праве разлику ове врсте не воде се највишим моралним принципима, изјавио је Пуповац на Петровој Гори, преноси Хина.

Из СНВ-а су саопштили да су на Петровој Гори - заједно с представницима Савеза антифашиста и антифашистичких бораца и тамошњих општина - дошли да обележе 80. годишњицу пробоја антифашистичких бораца којим је успостављена слободна територија и тако спашено 10.000 људи у збегу, а што сматрају првим организованим отпором фашизму у Европи.

Ово је изузетно важно историјско место у модерној историји Хрватске и борбе народа Хрватске и Југославије за слободу, и то у околностима европског нацизма, фашизма и локалних снага, поручио је председник СНВ-а.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести