Радуловић: Избори као бокс меч

БЕОГРАД: Председник Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић оценио је да се нису створили услови за фер и поштене изборе и да излазак на овакве изборе личи на бокс меч "у коме су вам везане и руке и ноге".
sasa radulovic mc rs
Фото: mc.rs

"Док се не створе услови за фер и демократске изборе на које грађани желе да изађу, бојкот је једино средство да се то промени", рекао је Радуловић за Слободну телевизију.

Он је, како преноси ДЈБ, оценио да услови опозиције "нису компликовани", да је потребно отворити медије са националном фреквенцијом, пре свега Радио-телевизију Србије, средити бирачки списак "у коме је сада уписано 1,8 милиона више људи него што има личних карата" и да свим политичким опцијама након избора треба да буде омогућен приступ бирачком материјалу.

На питање шта очекује од бојкота, Радуловић је рекао да је неопходно грађанима објаснити зашто 26. априла не треба да излазе на биралишта.

Уколико излазност буде мања од 40 процената, може се сматрати да је бојкот успео. Оно што се тиме постиже јесте нелегитимна Скупштина, оценио је Радуловић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести