Ракић и Симић с Коснетом о таксама, дијалогу, компромису...

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседник Српске листе Игор Симић састали су се данас у Северној Митровици са амбасадором САД Филипом Коснетом.
Goran Rakic/Tanjug/S./Radovanović, arhiva
Фото: Goran Rakic/Tanjug/S./Radovanović, arhiva

Разговарали су о потреби да се таксе на робу из централне Србије укину и да се што пре настави дијалог, а што би смањило тензије и отворило простор за решавање свих отворених питања.

Ракић је упознао амбасадора са политичком и економском ситуацијом на терену и истакао да је потребно што пре пронаћи компромисно решење које би отворило пут економском развоју за све грађане.

Саговорници су се сагласили да нико нема право да предузима једностране потезе и да угрожава мир грађана, а свако ко угрози мир ће за то сносити одговорност.

Посета амбасадора Коснета, иначе, договорена је пре две недеље током састанка у Приштини, када је председник Српске листе позвао амбасадора да посети Северну Митровицу и увери се да ту живе поштени и добри домаћини, а не криминалци, "како то неки желе да представе", наводи се у саопштењу Српске листе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести