Ракић: Одлука Листе данас после консултација са Вучићем

БЕОГРАД: Градоначленик Косовске Митровице и председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да ће Листа данас одржати консултације са председником Србије Александром Вучићем и након тога донети дефинитивну одлуку о напуштању косовске владе.
Goran Rakić Foto: srpskalista.net
Фото: srpskalista.net

"Донећемо мудру одлуку, водићемо се интересима грађана. Јутро је паметније од вечери. После састанка ћемо донети одлуку", рекао је Ракић.О јучерашњим догађајима на Косову, Ракић каже да то није био само бруталан напад, већ класичан терористички напад на српски народ."Али нису нас уплашили", додао је он.

"Нико од пирустних (на округлом столу) није дао повод да РОСУ овако реагује", рекао је за РТС Ракић.Он је такође нагласио да се "овакав напад" РОСУ никада више неће догодити на Северу Косова. Акцију косовских специјалаца описао је као насилан покушај окупације, рекавши да је РОСУ сигурно имао помоћ "страних ментора".

Ракић каже да о стању директора за Канцеларију за Косово и Метохију, Марка Ђурића, нема пуно информација, али да је упућен да му је у Куршумлији пружена прва помоћ, а да му је касније указана помоћ и на Клиничком центру.Додао је да ће посетити Ђурића.

"Могао је да изађе, није хтео да напусти дијалог. Покушали су да га понизе, он је храбар човек, стао је испред свог народа", рекао је Ракић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести