Рама: Пуштање специјалаца отвара пут ка деескалацији и дијалогу

ТИРАНА: Албански премијер Еди Рама поручио је данас да је пуштање тројице припадника тзв. Косовске специјалне полиције из притвора ''добра вест'', јер ''отвара пут ка деескалацији и дијалогу''.
edi rama yt
Фото: Youtube Printscreen

Рама је на свом налогу на Твитеру навео да је одлука Србије о пуштању из притвора тројице тзв. специјалаца ''закаснела'', али да ставља тачку на, како тврди, ''произвољно лишавање слободе за три лица која нису починила ниједан злочин''.

''Повратак косовских полицајаца својим кућама је закаснела вест, али ипак веома добра јер, прво, ставља тачку на произвољно лишавање слободе за три лица која нису починила ниједан злочин, а друго, поново отвара пут деескалације и дијалога. Драго ми је да је сила разума надвладала разум силе'', написао је Рама.

Он је изразио наду да Београд и Приштина сада ''могу да започну са дугоочекиваном деекалацијом'', и да се ''сада могу размрсити чворови коначног процеса нормализације између Косова и Србије''.

Раније данас суд у Краљеву је потврдио оптужницу против тројице припадника тзв. Косовске специјалне полиције, који су ухапшени дубоко на територији Србије 14. јуна, те ће се они бранити са слободе.

 "Након што је спроведен претходни поступак и подигнута оптужница од стране Вишег јавног тужилаштва у Краљеву против осумњичених лица Б.С., Р.З. и Ш.М. због по једног кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348. ст. 4. у вези ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика, ванпретресно веће Вишег суда у Краљеву је потврдило оптужницу против наведених окривљених и донело решење којим је окривљенима укинут притвор", наводи се у саопштењу Вишег суда у Краљеву.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести