Равно Село добило нову спортску халу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Равном Селу нову спортску халу, која се налази у оквиру ОШ "Бранко Радичевић".
ravno selo hala mirovic FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

"Дуго је грађена ова спортска дворана, за моје виђење предуго, али објекат је веома вредан, веома леп, и без сумње ће пуно користити ученицима и наставницима школе али и спортским клубовима из читавог овог краја, као и културно-уметничким друштвима, који ће је користити док не обновимо Културни центар, који је прошле године изгорео. Овим показујемо да и у малим срединама значајним инвестицијама,  и то не само у комуналну, већ и у спортску, инфрастуктуру у области културе, подижемо квалитет живота", изјавио је Мировић, најавивши да је у Равном Селу, поред обнове Културног центра, још потребно урдити саобраћајнице, уличну расвету..

Изградња хале почела је 2009. а камен темељац поставио је познати глумац Лазар Ристовски, који је рођен у Равном Селу. По речима директорице школе Снежане Станар, у радове, које је у целости финансирала Покрајинска влада, у односу на првобитно пројектованих 145 милиона динара уложено укупно око 115 милиона, односно остварена је уштеда од тридесетак милиона, а при томе је дворана са трибином од 350 места опремљена најсавременијим мобилијарем за рукомет, кошарку, одбојку, гимнастику, па чак и тенис.

"Хала ће бити покретач да већ сутра можемо бити први у свим спортским и лутурним активностима у овој средини", рекла је Снежана Станар.  

Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести