Реакције на нападе на породицу Вучић - Михајловић: Нападајте политику, а породице оставите на миру

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке, Зорана Михајловић, рекла је данас да је недопустиво да део опозиционих странака, уместо да изађе са програмом, политичку борбу води прављењем мета од чланова породице председника Србије Александра Вучића.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Део опозиционих странака покушава да сталним нападима на чланове породице председника Србије и негативном кампањом у појединим медијима оствари своје политичке циљеве, уместо да се за њих бори програмом и на изборима. Нападајте политику с којом се не слажете, а породице оставите већ једном на миру", истакла је Михајловићева.

Селаковић: Вучић смета онима који желе Србију на коленима

Члан Председништва СНС Никола Селаковић каже да су брутални континуирани напади лажима и клеветама на породицу председника Александра Вучића резултат "политичког примитивизма и бескрупулозности тајкунског дела српске опозиције", али упозорава да они садрже и опасне елементе антидржавног деловања инспирисаног из кругова који не желе добро Србији.

"Организовани и синхронизовани напади на председникову породицу, како из Србије, тако и из региона, сведоче да постоје и елементи недозвољеног иностраног мешања у политичке процесе у Србији, и да је циљ, не само дискредитовање једне породице, већ напад на нашу државу и њену стабилност", каже Селаковић, а наводи се у саопштењу које је достављено медијима.

Реч је о већ виђеним тактикама и кампањама, а грађани Србије имају, уверен је Селаковић, и довољно постојано памћење и довољно медијске писмености да схвате у ком грму лежи зец.

Председник Вучић, примећује Срлаковић, очигледно смета онима који желе да Србију виде на коленима, као сиромашну и несамосталну државу, а инспиратори и финансијери те кампање, тврди, неће у наредним месецима презати ни од чега како би обесмислили и релативизовали чврсту и недвосмислену демократску вољу грађана наше земље.

Селаковић на крају поручује:"Наставићемо да се истином, радом и успесима боримо против свих противника снажне Србије и уверен сам да ћемо победити, јер Србија има право на успех колико год јој неки у земљи и иностранству то право ускраћивали".

Вулин: Напади на породицу Вучић биће све прљавији и подлији

Данила Вучића су најпре покушали да представе као бахатог силеџију, када то није прошло онда су лагали о њему као о криминалцу, пошто ништа није успело сада су кренули да га представљају као богаташа, каже лидер Покрета социјалиста Александар Вулин.

"Момак који ради за 500 евра сигурно није богат баш као што није ни силеџија, ни криминалац. Његов грех је презиме, он је син Александра Вучића и сваки напад на њега треба да повреди његовог оца. То што се Данилу уништава живот ништа не значи Ðиласовим медијима и запосленима, свака гадост је дозвољена само ако ће наудити Вучићу", рекао је председник Покрета социјалиста Александар Вулин одговарајући на нападе на сина председника Србије.

Он наводи да не зна зашто закон штити све осим породице Вучић, али каже да зна да ће се напади настављати и бити све прљавији и подлији како се избори буду приближавали.

"И то је још један разлог да се Александар Вучић кандидује за председника Србије, ако то не уради, победиће подлаци који му нападају децу", рекао је председник ПС.

СНС: Цртање мете на челу Данила покушај рушења Вучића

Функционери Српске напредне странке реаговали су данас на наставак кампање против породице председника Александра Вучића и осудили, како наводе, цртање мете на челу председниковог сина Данила Вучића са, како кажу, једним циљем - да се сруши Вучић.

Демократска странка изнела је пре неколико дана тврдње да су "млади Вучић и његови анонимни другови поклонили Драгану Васиљковићу новац и кућу када је изашао из затвора у Хрватској, а новинарка листа Данас, на чијој насловној страни је данас најављен текст на ту тему уз фотографију Данила Вучића, Сафета Бишћевић за Н1 је изјавила да би пореска управа требало да "прочешља" финасије сина председника Србије.

Шеф одборничке групе СНС и народни посланик Александар Мирковић навео је да је кампања напада на породицу Вучић добила нову епизоду, али по старом сценарију, односно "стављањем на насловну страну лик Данила Вучића са врло тенденциозним насловом".

"Ово је ко зна које по реду цртање мете на сину председника Александра Вучића. Просто је невероватно колика количина мржње обузима Драгана Ђиласа, када на овај начин жели да нанесе штету Вучићу, ударајући га тамо где сваког човека највише боли, на дете и породицу", навео је Мирковић у саопштењу.

Оценио је да се на тај начин свесно угрожава живот једног момка и то само зато што "желе по сваку цену да науде његовом оцу".

Константним таргетирањем, изношењем лажи, криминализацијом која траје годинама, Данилу Вучићу су одавно угрожена сва људска права, па се поставља питање да ли ће и када неко да реагује на све то", навео је Мирковић. Указује да у својим намерама на тај начин неће успети да сломе Александра Вучића.

Члан Главног одбора СНС-а Реља Огњеновић оценио је да услед недостатка плана и програма, а мањка памети, интересна групација окупљена око, како каже, тајкуна Драгана Ðиласа нема да понуди ништа друго осим простаклука и примитивизма те изнова црта мету на челу Данилу Вучићу.

"И таман када помислимо да не могу ниже и глупље, Ðиласове интересџије превазиђу себе. Почели су са најпримитивнијим нападима још пре 10 година на тада малолетног Данила, наставили са још жешћим нападима и та лавина мржње се наставља и данас, а заправо једино што прижељкују тим нападима јесте да сруше Александра Вучића", навео је Огњеновић.

Заменик шефа одборничке групе СНС и народни посланик Немања Јоксимовић истакао је да се брутална кампања лажи против породице председника Републике Србије наставља и оценио да их, како каже, "толико боли што ни један Вучић нема тајне рачуне као њихов газда да су морали да упрегну целу свиту Мултиком ''стипендиста'' да данима цртају мету на челу сина председника Републике Србије".

Додајући да није ни битно која је лаж на дневном реду, Јоксимовић истиче да им је само важно да ударе што ниже иако, примећује, одавно нема где ниже.

„Ђиласови упосленици утркују се годинама ко ће бруталнију лаж да пласира не би ли оправдао уложено. И све ће измислити и слагати само да се случајно не чешљају рачуни њиховог газде", навео је Јоксимовић.

Саопштењем се огласио и члан Главног одбора СНС-а и повереник Општинског одбора Звездара Марко Попадић.

"У дану када Ђиласови полтрони и плаћеници још једном цртају мету на челу Данилу Вучићу, и то само зато што је син Александра Вучића, Бошкове Двери демонстрирају силу. Јасно је свима да су притисци и напади на председника Вучића све жешћи и да долазе кординирано са свих страна", навео је Попадић.

Додао је да су представници Двери, предвођени функционерком тог покрета Радмилом Васић, упали на седницу Скупштине општине Звездара и блокирали рад тог тела.

"Бахатост и насиље су типичан пример понашања предстваника Двери, који су учили од Ђиласа како се изазива хаос и немир, како би се дестабилизацијом државних органа дочепали власти по сваку цену", оценио је Поподић.

Огласио се и Градски одбор СНС Београд, који је саопштио да најоштрије осуђује, али и апелује на, како наводе, све упосленике председника С СП Драгана Ђиласа, да престану да угрожавају живот Вучићеве деце, а пре свега сина Данила кога свакодневно нападају.

"Данашња насловна страна Ђиласовог и Шолаковог гласила је монструозна и представља већ одавно пређену границу. Јасно је да Ðилас и његове сатрапе не бирају средство до свог циља, што је у њиховом случају власт по сваку цену, али бедни су покушаји да се са Вучићем обрачунавају преко његове деце", наводе из београдског одбора СНС.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести