РЕМ: ТВ Хепи и Б92 прекршиле изборну тишину

БЕОГРАД: Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) саопштио је данас да су телевизије Б92 и Хепи прекршиле изборну тишину приказивањем изборног програмског садржаја у петак 1. априла.
Izbori Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео

На данашњој седници Савета утврђено је да су приказивањем изборног програмског садржаја у емисијама Пресек, односно Добро јутро, Србијо, ТВ Б92 и Хепи прекршиле изборну тишину чиме је учињена повреда члана 6. став 3. Закона о избору народних посланика.

ТВ Хепи репризирала је 1. априла иза поноћи емисију Добро јутро, Србијо, премијерно емитовану претходног дана, са програмским сегментима у којима су учесници коментарисали изборну кампању и опредељивали се за поједине учеснике.

У саопштењу РЕМ-а се наводи да је ТВ Б92 у емисији Пресек емитованој 1. априла објавила истраживања процене излазности и резултата избора, као и предизборне активности кандидата за посланика са проглашених изборних листа.

Савет РЕМ-а ће о кршењу изборне тишине обавести надлежни државни орган сходно одредбама Закона о избору народних посланика.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести