Ромске партије поднеле пријаву против Сибина Вукадиновића

БЕОГРАД: Ромска партија и Ромска партија Јединства поднеле су кривичну пријаву против Сибина Вукадиновића који је, како су саопштиле те странке, у свом твиту насрнуо на интегритет М. В, ћерке председника Србије Александра Вучића.
romska partija
Фото: Logo

Нико не сме да дира децу у Србији, нити било које дете на планети. Свако за то мора да буде кажњен јер се основано поставља питање који је смисао стварања будућности, наводи се у саопштењу.

Додаје се да "вређање људског достојанства детета М. В, повредом равноправности, вербалним злостављањем и мучењем које је имало за циљ повреду достојанства лица у сфери полног живота, које је несумљиво створило понижавајуће окружење, јесу радње које су санкционисане у нашем кривичном законодавству".

Ромска партија и Ромска партија Јединства истичу да очекују да тузилаштво покрене истрагу у овом и свим случајевима безобзирног понашања чија су мета деца, а да се политичка организација Двери јасно дистанцира од овог случаја.

У борби против оваквих монструма и болесника морамо сви да будемо део једне колоне, а у противном да Уставни суд преиспита основаност постојања овакве организације, стоји у саопштењу које су заједно потписали Председници Ромске партије и Ромске партије Јединства Срђан Шајн и Ферхад Саити.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести