Ружић: Бирачки списак најажурнији од увођења вишестраначја

БЕОГРАД:- Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је данас да је јединствени бирачки списак најажурнији до сада и да сви држављани Србије могу да провере свој статус у бирачком списку.
branko ruzic
Фото: Dnevnik.rs

Влада нема разлога да било шта крије и јединствени бирачки списак најажурнији од кад смо увели вишепартијски систем, рекао је Ружић гостујући на РТС.

"У складу са законом, Министарство доставља податке који се траже, а опозиција по ко зна који пут политизује ту тему. Сви основи који постоје за брисање неког из бирачког списка су критеријуми по којима се то и решава", навео је министар.

Напомиње да махинације нису могуће, поготово не у ери дигитализације.

"Када чујете те тезе за Врачар, а онда видите да је разлика у 300 људи који су новоуписани у бирачки списак, јасно је да опозиција има комплекс, страх и неспособност да се организује, и свест да ће на изборима проћи лоше, па праве тензију и проблеме", рекао је Ружић.

Он је додао да је наложено да се сва четири основа за брисање неког из бирачког списка спроведу и подвукао да сваки држављанин Србије може да провери свој статус у бирачком списку.

"Не бих се сложио са опозицијом да су имали непријатна искуства са бирачким списковима. То је последњи пут било 1996/1997. године, када смо имали нерегуларности у Београду, не сећам се после тога. То је политиканство и немају право да дезинформишу јавност. Јединствени бирачки списак никада у историји Србије није био ажурнији", закључио је Ружић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести